El cicle de xerrades “Violències de gènere des de la metodologia de recerca feminista” inclou una sessió dedicada al projecte Gap Work

Escrit per Super User. Posted in Uncategorised

04/03/2014

El cicle de xerrades "Violències de gènere des de la metodologia de recerca feminista" és una activitat organitzada pel Seminari Interdisciplinar de Metodologia de Recerca Feminista (SIMREF) que té com a objectiu apropar-nos, de la mà d'investigadores internacionals, a reflexions encarnades sobre coneixements feministes en l'àmbit de les violències de gènere.

Entre d'altres activitats el cicle inclou una activitat facilitada per les membres del projecte de recerca Gap Work Barbara Biglia (URV), Pam Alldred (Brunel University) i Chiara Inaudi (Univerista di Torino). La xerrada titulada "Avaluació de processos formatius en violències de gènere" explicarà la metodologia d'anàlisis del projecte europeu.

CICLE XERRADES SIMREF

Resum de la conferencia:

"L'abordatge integral de les violències de gènere requereix formació específica dels professionals de l'educació i del camp social. No obstant això, els temps d'implementació no sempre permeten una bona avaluació i reflexió dels processos formatius. Considerem especialment important aquesta avaluació i, per això, en la present xerrada compararem diferents tècniques usades en processos de formació específics sobre prevenció i detecció de violències de gènere en professionals de l'àmbit educatiu. Ens centrarem particularment en l'avaluació mitjançant qüestionaris, l'observació, la triangulació i els jocs de rols com a tècniques de recol•lecció de dades usades en el projecte Daphne Gap_Work."

PÚBLIC: Les xerrades van dirigides a totes aquelles persones que vulguin apropar-se al coneixement de les problemàtiques de les violències de gènere amb una actitud rigorosa i feminista.

PARTICIPACIÓ: Les xerrades són gratuïtes i l'assistència al 80% dóna dret a un certificat de freqüència emès per la URV.

IDIOMA: Les xerrades en idiomes diferents del català i el castellà seran acompanyades per una traducció consecutiva quan sigui necessari.

LLOC DE REALITZACIÓ: CENTRE CÍVIC EL SORTIDOR. Pl Sortidor, 12 08004 Barcelona (Metre Poble Sec/ sortida Parlament).

HORARI: Totes les xerrades es duran a terme entre les 18 i 20 hores. Es prega puntualitat.